• Glazen met water en fruit in verwerkt

Startconsultatie (1 uur)

De eerste consultatie is een kennismakingsgesprek. Tijdens deze ontmoeting maak ik een patiëntendossier op en probeer ik inzicht te krijgen in je verwachtingen en huidige levenswijze door middel van een voedingsanamnese. Daarnaast worden er enkele metingen uitgevoerd zoals het gewicht, de middelomtrek en je vetpercentage en spiermassa worden bepaald. Met deze informatie stel ik tegen de volgende consultatie je persoonlijk voedingsadvies op. Om af te sluiten krijg je een eetdagboek en reeds enkele tips mee.

Indien van toepassing mag je volgende zaken meebrengen naar de eerste consultatie: lijst van je huidige medicatie, een verwijsbrief van de arts, recente bloedwaarden en een terugbetalingformulier.

Fruitige hapjes

Afmeting van taille met meetlint

2de consultatie (45 minuten)

Tijdens de 2de consultatie overlopen we je persoonlijk dagschema en een aangepast dieetblad. Dit dieetblad omvat de richtlijnen van het dieet, praktische tips, productinformatie,… Tot slot bekijken we samen je eetdagboek en kijk ik waar er nog aanpassingen kunnen gebeuren.


3de en volgende consultaties (30 minuten)

Tijdens de opvolgconsultaties kan je vragen stellen en aangeven op welk gebied het wat stroever verloopt. Zo kan ik je gericht helpen en kunnen we specifieke onderwerpen verder uitdiepen. Iedere consultatie worden er indien gewenst opnieuw metingen uitgevoerd. Vervolgens overlopen we samen je eetdagboek en bespreken we je gemaakte voedingsaanpassingen. De opvolgconsultaties lopen op hun einde wanneer de diëtist het gevoel heeft dat je op eigen houtje de nieuw verworven levenswijze kan onderhouden.

Meetlint rond vork

Vers ontbijt

Check-up consultaties (15 minuten)

Check-up consultaties zijn er om u te ondersteunen wanneer je de nieuwe voedingsgewoonten al een tijdje onder de knie hebt. Deze consultaties zijn van korte duur en omvatten enkel een meting en bespreking van de voorbije weken. Niet iedereen heeft hier nood aan, maar ze kunnen wel een zinvolle ondersteuning zijn.